torsdag 27 februari 2014

Ottos förändring








två blir tre

Japp, ni läste rätt, idag kommer Yafar "hem" igen, han åkte i september till Gotland, sen i januari? till skara för tillridning och utbildning men tyvärr så verkar det inte funka där. Så nu kommer han hem till mig igen :)


onsdag 26 februari 2014

Foglossning

Japp, som rubriker lyder så har jag nu åkt på min första "rejäla" foglossning :(..
Haft småkänningar innan, men ja, jag får helt enkelt inse att jag inte är tillräckligt hållbar för att rida två hästar om dagen.
Med lite tur klarar jag väl en antar jag. Men jaja jag vet ju att det är värt det i slutändan.

Och ne nu längtar jag ju inte ännu mer efter en ridbana liksom.. nej nej.. Att tömköra och jobba från marken är inte smidigt utan inhängnat område.. Med andra ord. jag har nu istället fööööör mycket mark.. Om man ska se det negativa i det hela liksom.

Förlåt. jag e en gnällkärring idag, men det beror på att jag fått gå och hålla igen smärtor i skolan.. Så jobbigt att sitta ner hela tiden med :(

tisdag 25 februari 2014

Vår i luften







är det bara jag som är känslig?


Jag tycker Zammy är lite knepig i hullet liksom,  alltså jag är nog bara lite känslig, ska sätta igång henne och då kanske hon tar sig upptill med, men jag föredrar ju att hästarna är runda överlag ;) jaja jag gillar ju projekt och jag har gett mig fasen på att jag ska få till hullet upptill med ;)!!! Haha det kan väl aldrig vara försent eller ;)?



måndag 24 februari 2014

miss i protokollet

Hehe va meningen jag skulle skrivit ett inlägg igår om dagen, men jag somnade visst ;)
Iallafall så pysslade jag om pållarna lite extra.
Zammy fick komma ut i skogen på en tur, det uppskattades verkligen, hon är en riktigt go och mysig tjej.
Otto visade också vilket framsteg han gjort gällande att vara beroende av kompis.  När jag kom tillbaka va hans box sååå fin han hade alltså inte vandrat något:)!!
Iallafall Otto blev bara longerad lite snabbt, va menat jag skulle rida honom också men ville inte "tjafsa" med honom i bäckmörker, måste ju ändå tänka på riskerna liksom. Med tanke på vilket pain han e att rida ut själv på. Aja nu börjar lektionen iallafall.

lördag 22 februari 2014

blää

Vaknade för en stund sedan. Är väl bäst att kliva ur sängen snart, tror pållarna vill komma ut faktiskt ;).
Hör inget regn idag, vilket innebär täckeslöst för hästarna idag med :).
Men ikväll får dom va ute till 8a. Igår kom dom in vid halv 7. Men tycker det blir lite väl lång tid inne då dom trivs så bra ute :)
Ska på byalagsmöte idag, kommer kännas fruktansvärt tomt, dels då grannen Åke gick bort i pingst förra året och så Niklas pappa Claes i oktober.. Claes har i alla år jag varit delaktig här i örsby alltid varit den stora drivande kraften i byalaget. Vilket kommer kännas fruktansvört konstigt :( usch vad man saknar honom. Tänk att han kommer missa sina barnbarn här nere :(

Ha Ha Ha

Det är pinsamhetsvarning på dig alltså xD!! Jag vet att du läser min blogg, bara för att du är så jävla rädd att jag ska skriva något om dig eller ;)!! Alltid lika trevligt att få höra om dina bravader och blåsningar!
Nämen OJ kände du dig träffad xD

Bjuder på den du!!!!!

Goa pållar man har

Igår ville hästarna in zammys täcke hade regnat igenom så va nog därför ;)
Så efter en natt inne så fick dom gå ut utan täcken idag och oooom det va uppskattat!! Båda kastade sig ner i leran och rullade xD!! Förstår jag efter en vinter med täcken konstant typ!! Så nu har jag att göra ikväll ;)

onsdag 19 februari 2014

Alltså seriöst

Hästarnas rundbal är slut sen två dagar, och knäppgökarna vill inte komma in på natten.. hm

Otto visar fortfarande sitt tydliga missnöje med att jag vart bortrest och inte ridit honom, då vill han helt enkelt inte komma i hagen, gammelgrinig surpuppa!! Jag krusar ingen minsann, han får komma när det passar igen, jag ger inte upp. men inte fasen tänker jag jaga nötet på flera hektar mark om han tror det. NEVER!
Jag vet att det släpper och jag vet att om jag hämtar två grimskaft och tar Zammy i ena och Otto i andra så är det liksom inga svårigheter alls och båda kommer in nöjda och glada. men för mig är det just nu viktigare att han faktiskt vill komma till mig. Zammy kommer gladeligen för pussar och gos, men Otto är liksom... sur helt enkelt, då får han va det, alla kan inte vara på topp jämt...

Nu när man blir typ större och större om magen ( ja jag kan rida fortfarande och kommer göra tills jag inte klarar mer), så har jag börjat fundera på saker som "vad jag ska göra när jag inte klarar ridningen" och jag har kommit fram till att jag tänker ge mig in i NH världen lite, dels för att min surgubbe och jag kanske ska kunna binda oss samman ännu mer liksom, vi har ett djupt rotat och starkt band gentemot varandra men nu såhär efter ett halvår och mycket vila så har han börjat pröva både gränser, humör och ork. Han vet att jag är i ett känsligt läge, han har liksom ett huvud gjort av betong, och man kan inte jamsa med honom, man måste va stenhård och fast med honom. och det har ju blivit lite mindre av den varan sista tiden ska ju erkännas.

Sen går han ju inte lika hårt som han gjort innan heller, det har definitivt satt sina spår. Otto är INTE en skogsmullehäst, han är en "tävlingshäst" han vill jobba för att må bra, och att jag inte har ridbana försvårar otroligt mycket, särskilt nu när åkrarna är plaskvåta och tjälen borta. Det innebär att jag inte kan rida någonstans mer än ut i skogen... Jag VILL ha stall klart, jag VILL lägga en ridbana åtminstone 20x40 helst aningen större, jag VILL ha boxar till åtminstone ett par inackorderingar... Mycket man vill..

Iallafall angående mitt "hästarna vill inte gå in" och "hästarna äter inte höet jag lägger ut"
Jag kommer låta dom va helt enkelt. jag kommer inte lägga ut något hö på ett par dagar utan dom får helt enkelt nöja sig med gräset, så kanske dom känner ett aningen större sug att komma in sen ;)
Smart va ;)?


Otto med Malin :)




fredag 14 februari 2014

mini semester

Nu sitter jag uppe i undenäs hos papi, huset är som en bastu så ja det är nästan som att åka utomlands..
Idag har jag vart hos farmor en sväng och hälsat på, pratat bebis osv.
Tittat på över 800 bilder som hon hade framkallat. Ojoj det tog tid ;).
Bebis sparkar och lever runt som en galning, är väl allt tjatter som håller h*n vaken ;).


onsdag 12 februari 2014

glädjens dag

Idag har vi vart på ul, bebis mådde bra och trivdes fint därinne i magen :),
Nu har även ottos ägare varit här en sväng och hälsat på och vi har skrivit papper, så om några månader är finaste finaste otto MIN!!
Så nu anar väl alla hur lycklig jag är <3



måndag 3 februari 2014

Det gör ont i mig

Det gör så ont i mig, jag känner tårarna kryper fram bara jag tittar på fina Otto.

Det är bestämt att Otto ska säljas, hans ägare har inte för avsikt att fortsätta med hästar, och jag förstår absolut hennes beslut. Jag hade nog tänkt samma sak troligtvis.

Dom ville helst att jag skulle köpa loss honom.
Men 40 000:- är lite mycket pengar för min plånbok, detta av olika anledningar, dels att jag behöver spara ett tag, vilket för den delen inte va några problem så sätt. Men sen är ju Otto 18 år nu, och min tanke med honom framöver (fodervärdstiden som va tilltänkt) var att åka med honom till Carlerbäck i höst på träningen, kanske göra någon en meters start, sen hade JAG tänkt börja leta en yngre förmåga och att Otto skulle få lugna ner sig.
Visst han är pigg och fräsch, håller säkerligen i många många år till om man tar vara på honom, men hos mig va tanken ett lugnare liv.
Då kanske ni förstår mitt beslut lite mer? Att lägga 40 000:- på Otto känns inte rätt för mig då, då känns det som att det är bättre jag lägger dom pengarna på en yngre häst istället. Som har framtiden för sig och som jag kan fortsätta utvecklas med.

Men det skär i mig, varje dag när jag tittar på honom så kommer tårarna, det är så fruktansvärt jobbigt. Jag vill bara att han ska stanna här hos mig för evigt! Det va ju det jag ville hela tiden!
Jag har INTE önskat detta för varken honom eller mig.